Verzorging


Mijn familie en ik komen van oorsprong uit het tropisch regenwoud van Borneo en omgeving. Daar is het lekker vochtig en daar houden we van. Ik begrijp dat in de koudere landen een regenwoud ver te zoeken is. Maar hoe meer mijn nieuwe plekje erop lijkt, hoe gelukkiger ik ben. Ik ben een stevige drinker. Vooral mijn grond moet altijd lekker vochtig zijn. Verwen mij daarom zo nu en dan met een plantenspuit en geef mij geregeld een flinke slok water!
 

Zo geef je water

Zoals je weet houd ik absoluut niet van droge voeten! De kunst is om mij met kleine beetjes water vochtig te houden. Normaliter is twee keer per week water geven met een gieter voor in huis voldoende, maar dat hangt echt van de situatie af. Het kan te veel of te weinig zijn. Controleer altijd of mijn grond vochtig is. Als dat niet het geval is, dan lust ik graag een slokje extra.

Voor de hangplanten: I love to shower!

Water geven? Zet mij even in de gootsteen. Of nee, zet mij onder de douche! Ben ik thuis in de tropen ook gewend. En geen gedruppel op je mooie vloerbedekking…

Plantenspuit

Je mag mij ook lekker vochtig houden met een plantenspuit. Als je me het ultieme wellnessgevoel wilt geven, spuit dan mijn bladeren dagelijks met de plantenspuit. Lekker vochtig, net zoals ik dat gewend ben in de jungle!

Extra water geven

Mocht je me toch uit hebben laten drogen, dan is het erg lastig voor mijn grond om water vast te houden. Dan sijpelt het er gewoon doorheen. In dat geval kan je me even lekker ongeveer een kwartier onderdompelen, zodat mijn grond weer vocht vast houdt.

Waterniveau

Als er water in mijn bekers staat, dan weet je dat ik het naar mijn zin heb. Ik vul namelijk zelf mijn bekers. De stengels van mijn blad naar de bekers zijn eigenlijk een natuurlijke gieter. Gaaf hé?

Regenwater

Ik ben dol op regenwater! Dus je kunt mij gerust buiten zetten tijdens een flinke regenbui! Lukt dat niet, geef me dan in ieder geval genoeg kraanwater.

Lichte plaats

Ik sta graag op een lichte plek, het liefst op een plek waar de zon niet direct op mij schijnt.

Temperatuur

Een temperatuur tussen 16 en 24 graden is prima. Makkelijk toch?

Jummie, insecten!

Wil je me een extraatje geven? Doe maar wat vliegjes en insecten. Nee hoor, die vang ik zelf wel.

Plantenvoeding

Ik hou van steaks. Well-done graag. Nee, geintje. Gewone plantenvoeding is oké, eenmaal per maand.

Niet eten

Je kunt mijzelf ook niet eten als je een keer honger hebt. Sorry…

TERUGVEELGESTELDE VRAGEN